В тази статия ще намерите особено фрапиращи примери за простотията на македонизма както и трагикомични прояви на македонисти.

1.    Млада македонистка обижда бащата на националния герой на Р. Македония и Р. България Гоце Делчев:

Никола Димитров Делчев (роден в Кукуш 1844 г., починал през 1920 г. в Горна Джумая) е български общественик, баща на ръководителя на ТМОРО (ВМОРО) Гоце Делчев и на революционерите Димитър (Мицо) и Милан Делчеви.

През 1914 година българското правителство отпуска пенсия на Никола след негова молба и застъпничество от страна на ВМОРО. Понеже в основата на македонизма е омраза към всичко българско, една македонистка не се стърпява и нарича дядо Никола “говедо”, приело “татарска пензиjа” и поради тази причина той е “предавник“…


2. В македонистката историография е пълно с „контроверзни“ (противоречиви) личности. Снимка от македонистката уикипедия:

Без коментар…


3. История по македонистки – не е важно какво пише в книгите на македонските национални герои, важното е какво ние македонистите ще ви кажем да мислите за тях:

Снимка – македонистката Уикипедия за Александър Чакъров

4. Познания по история по македонистки: протест на македонисти, емигранти в Австралия. На транспаранта пише “Солун ще бъде столица на Македония отново:

Историческа справка – Солун никога в историята не е бил столица на държава с името Македония, че да става отново такава…


5. Корицата на югославско издание с македонски фолклор. Без коментар.


6. Как индоктринираните от сърбо-македонизма македонци реагират, когато видят книга писана от ВМОРО революционер. Без коментар:


7. Проект „Скопje 2014“ на сърбо-македониста Никола Груевски – проект на македонизма, целящ да компроментира Р. Македония пред всичките ѝ съседи чрез присвояване на тяхната история.


8. Който не вярва, нека пробва – Prilep Stari Fotografii


9. Проблемът не е исторически, проблемът изисква психиатър…


10. Из дебрите на македонските форуми…

Privacy Policy