В тази статия ще намерите особено фрапиращи примери за простотията на македонизма както и трагикомични прояви на македонисти.

1.    Млада македонистка обижда бащата на националния герой на Р. Македония и Р. България Гоце Делчев:

Никола Димитров Делчев (роден в Кукуш 1844 г., починал през 1920 г. в Горна Джумая) е български общественик, баща на ръководителя на ТМОРО (ВМОРО) Гоце Делчев и на революционерите Димитър (Мицо) и Милан Делчеви.

През 1914 година българското правителство отпуска пенсия на Никола след негова молба и застъпничество от страна на ВМОРО. Понеже в основата на македонизма е омраза към всичко българско, една македонистка не се стърпява и нарича дядо Никола “говедо”, приело “татарска пензиjа” и поради тази причина той е “предавник“…


2. В македонистката историография е пълно с „контроверзни“ (противоречиви) личности. Снимка от македонистката уикипедия:

Без коментар…


3. История по македонистки – не е важно какво пише в книгите на македонските национални герои, важното е какво ние македонистите ще ви кажем да мислите за тях:

Снимка – македонистката Уикипедия за Александър Чакъров

4. Познания по история по македонистки: протест на македонисти, емигранти в Австралия. На транспаранта пише “Солун ще бъде столица на Македония отново:

Историческа справка – Солун никога в историята не е бил столица на държава с името Македония, че да става отново такава…


5. Корицата на югославско издание с македонски фолклор. Без коментар.


6. Как индоктринираните от сърбо-македонизма македонци реагират, когато видят книга писана от ВМОРО революционер. Без коментар:


7. Проект „Скопje 2014“ на сърбо-македониста Никола Груевски – проект на македонизма, целящ да компроментира Р. Македония пред всичките ѝ съседи чрез присвояване на тяхната история.


8. Който не вярва, нека пробва – Prilep Stari Fotografii


9. Проблемът не е исторически, проблемът изисква психиатър…


10. Из дебрите на македонските форуми…

11. Античките навахо македонци индианци:

12. Е това се вика аргумент:

Простакът-македонист писал тази статия явно не знае, че истинското име на войводата е ГЕОРГИ Делчев, а Гоце е само прякор.

В различните краища на България на хората с име Георги казват Жоро, Жорко, Джоро, Джоко, Геш, Гоце, Гьоко, Гоче, Гошо, Гьошо, Гочо и т.н., но рядко някой си кръщава децата с прякор…

13. Значи да повторим – македонистите масово не знаят кое е истинското име на Гоце Делчев!


Забележете тук и първоначалния коментар на този пост – македонистката Елка си мисли, че те, македонистите, са центъра на света и само те пеели песен за “техния” Гоце. Лъжкинята не е чувала за най-добрият приятел на Гоце Делчев – поета Пейо Яворов, който ще напише Хайдушки песни и ще я посвети на Гоце Делчев (да не говорим и че първата биография на войводата е отново написана от Яворов)…

14. Простотия и незнание по македонистки

Сигнал, че в Кочани се горели книги на македонски дейци. В коментарите към поста и под него се започват асоцияции с горенето на книги по време на нацизма:

Някакъв македонист-примат понеже прочита думата нацизъм и започва да се оплаква, че Фейсбук му блокирал коментари за “поврзаноста на б’лгариjа и нацизмот”:

Сега забележете само книгата от поста – “История на Охридската архиепископия” от историкът от град Охрид Иван Снегаров. В този капитален труд, дело на живота на световно-признатия учен Снегаров, човека си описва Македония като земя населена с българи, а Охридската архиепископия като българска църковна институция.

Приматът македонист Сашо Негриевски обаче няма да седне на дебелия си сърбо-македонистки гъз и да прочете книгата на своя съгражданин – охридчанинът Иван Снегаров, а ще повтори за пореден път това което сърбо-македонистите са му наляли в главата: “бугарите – лоши фашисти, а ние етничките македонци – добрите партизани”.

15. Македонистко лицемерие

Фашизъм било да отричаш, че някой го има… 10 изречение по-надолу авторът на тази мисъл ни пояснява как „нема бугари в Македония, никога немало“…

16. Македонистът Блаже Ристевски фалшифицира писмо на българския духовник от Прилеп Методи Кусев.

Фалшификацията е разкрита от нас.

Македонистите продължават да разпространяват фалшификата и да лъжат македонците.

Ние им пишем да спрат.

Те ни отвръщат “Даже и ако е истина щом е българско няма да го приемеме”:

За тези, които още не са разбрали: проблемът с македонизма не е исторически (историята е ясна, трябва само да се прочетат книгите на македонските дейци), проблемът е психологически!

17) Македонистка иска да докладва и свали от онлайн пространството фейсбук страницата Македонски документи:

За тези, които не знаят: на Македонски документи обявяваме книгите и статиите на македонските дейци, които качваме в Библиотека Струмски.

Вместо да каже едно големо БЛАГОДАРЯ, задето сме качили онлайн над 2300 книги и статии на МАКЕДОНСКИ дейци – дейци, които македонистката Светлана смята за „свои“ герои, тя иска да свали фейсбук страницата ни. Това е все едно някой български патриот от Стара Загора да иска да свали фейсбук страница на която се качват писма на Васил Левски или стихотворения на Христо Ботев…

Както не веднъж сме казвали – проблемът със сърбо-македонизма в Македония не е исторически (историята е ясна, трябва само да се прочетат книгите на македонските дейци), проблемът е психологически и изисква работа на психолози и психиатри, не на историци.

18) Как македонистки трол реагира на спомените на македонски ВМОРО революционер от Прилеп, участник в Илинденското въстание:

Privacy Policy