Избери тема

В тази статия ще намерите особено фрапиращи примери за простотията на македонизма както и трагикомични прояви на македонисти.

1.    Млада македонистка обижда бащата на националния герой на Р. Македония и Р. България Гоце Делчев:

Никола Димитров Делчев (роден в Кукуш 1844 г., починал през 1920 г. в Горна Джумая) е български общественик, баща на ръководителя на ТМОРО (ВМОРО) Гоце Делчев и на революционерите Димитър (Мицо) и Милан Делчеви.

През 1914 година българското правителство отпуска пенсия на Никола след негова молба и застъпничество от страна на ВМОРО. Понеже в основата на македонизма е омраза към всичко българско, една македонистка не се стърпява и нарича дядо Никола “говедо”, приело “татарска пензиjа” и поради тази причина той е “предавник“…


2. В македонистката историография е пълно с „контроверзни“ (противоречиви) личности. Снимка от македонистката уикипедия:

Без коментар…


3. История по македонистки – не е важно какво пише в книгите на македонските национални герои, важното е какво ние македонистите ще ви кажем да мислите за тях:

Снимка – македонистката Уикипедия за Александър Чакъров

4. Познания по история по македонистки: протест на македонисти, емигранти в Австралия. На транспаранта пише “Солун ще бъде столица на Македония отново:

Историческа справка – Солун никога в историята не е бил столица на държава с името Македония, че да става отново такава…


5. Корицата на югославско издание с македонски фолклор. Без коментар.


6. Как индоктринираните от сърбо-македонизма македонци реагират, когато видят книга писана от ВМОРО революционер. Без коментар:


7. Проект „Скопje 2014“ на сърбо-македониста Никола Груевски – проект на македонизма, целящ да компроментира Р. Македония пред всичките ѝ съседи чрез присвояване на тяхната история.


8. Който не вярва, нека пробва – Prilep Stari Fotografii


9. Проблемът не е исторически, проблемът изисква психиатър…


10. Из дебрите на македонските форуми…

11. Античките навахо македонци индианци:

12. Е това се вика аргумент:

Простакът-македонист писал тази статия явно не знае, че истинското име на войводата е ГЕОРГИ Делчев, а Гоце е само прякор.

В различните краища на България на хората с име Георги казват Жоро, Жорко, Джоро, Джоко, Геш, Гоце, Гьоко, Гоче, Гошо, Гьошо, Гочо и т.н., но рядко някой си кръщава децата с прякор…

13. Значи да повторим – македонистите масово не знаят кое е истинското име на Гоце Делчев!


Да се jaви един Бугарин коj се викал Гоце… А да се jави един македонист, който знае името на Георги Николов Делчев дали може вече?!

Забележете тук и първоначалния коментар на този пост – македонистката Елка си мисли, че те, македонистите, са центъра на света и само те пеели песен за “техния” Гоце. Лъжкинята не е чувала за най-добрият приятел на Гоце Делчев – поета Пейо Яворов, който ще напише Хайдушки песни и ще я посвети на Гоце Делчев (да не говорим и че първата биография на войводата е отново написана от Яворов)…

14. Простотия и незнание по македонистки

Сигнал, че в Кочани се горели книги на македонски дейци. В коментарите към поста и под него се започват асоцияции с горенето на книги по време на нацизма:

Някакъв македонист-примат понеже прочита думата нацизъм и започва да се оплаква, че Фейсбук му блокирал коментари за “поврзаноста на б’лгариjа и нацизмот”:

Сега забележете само книгата от поста – “История на Охридската архиепископия” от историкът от град Охрид Иван Снегаров. В този капитален труд, дело на живота на световно-признатия учен Снегаров, човека си описва Македония като земя населена с българи, а Охридската архиепископия като българска църковна институция.

Приматът македонист Сашо Негриевски обаче няма да седне на дебелия си сърбо-македонистки гъз и да прочете книгата на своя съгражданин – охридчанинът Иван Снегаров, а ще повтори за пореден път това което сърбо-македонистите са му наляли в главата: “бугарите – лоши фашисти, а ние етничките македонци – добрите партизани”.

15. Македонистко лицемерие

Фашизъм било да отричаш, че някой го има… 10 изречение по-надолу авторът на тази мисъл ни пояснява как „нема бугари в Македония, никога немало“…

16. Македонистът Блаже Ристевски фалшифицира писмо на българския духовник от Прилеп Методи Кусев.

Фалшификацията е разкрита от нас.

Македонистите продължават да разпространяват фалшификата и да лъжат македонците.

Ние им пишем да спрат.

Те ни отвръщат “Даже и ако е истина щом е българско няма да го приемеме”:

За тези, които още не са разбрали: проблемът с македонизма не е исторически (историята е ясна, трябва само да се прочетат книгите на македонските дейци), проблемът е психологически!

17) Македонистка иска да докладва и свали от онлайн пространството фейсбук страницата Македонски документи:

За тези, които не знаят: на Македонски документи обявяваме книгите и статиите на македонските дейци, които качваме в Библиотека Струмски.

Вместо да каже едно големо БЛАГОДАРЯ, задето сме качили онлайн над 2300 книги и статии на МАКЕДОНСКИ дейци – дейци, които македонистката Светлана смята за „свои“ герои, тя иска да свали фейсбук страницата ни. Това е все едно някой български патриот от Стара Загора да иска да свали фейсбук страница на която се качват писма на Васил Левски или стихотворения на Христо Ботев…

Както не веднъж сме казвали – проблемът със сърбо-македонизма в Македония не е исторически (историята е ясна, трябва само да се прочетат книгите на македонските дейци), проблемът е психологически и изисква работа на психолози и психиатри, не на историци.

18) Как македонистки трол реагира на спомените на македонски ВМОРО революционер от Прилеп, участник в Илинденското въстание:

19) Сърбо-македонист се гаври с творчеството на Никола Вапцаров и то не с кое, ами с прощалните предсмъртни стихове на поета:

За всички сърбо-македонисти, които си въобразяват, че е ОК да “превеждат” Вапцаровите оригиналните стихове писани на български език на съвремен македонски, който е пълен със сърбизми, ще припомним думите на майката на Вапцаров – банскалийката Елена Вапцарова, в писмо до в-к “Пиринско дело” от 10 юли 1968 година:

“Искам да споделя с читателите на вестника искреното си възмущение от някои писатели-журналисти на Скопие. Отдавна се вълнувам, но в името на добросъседските отношения мълчах.

Преди години във Варшава се прегърнахме с майката на Зоя и Шура Космодемянская и си дадохме обещание, че ще сме в първите редици в борбата за мир, за да няма други като нас, и затова мълчах, а сега ке извикам цел свет да ме чуе: Родината на Вапцаров е България, в която той работи и умря.

Когато излезе това глупавото известие, че са превели стиховете на Вапцаров на родния му език, в почуда бех. Нима има в историята такъв поет, който да е писал свои стихове на чужд език и после чуждите хора да му ги превеждат на родния му език!

Това пиша аз, майката на поета, с немощната си ръка.

Елена Вапцарова”

Ето и оригинала на стихотворението с което сърбо-македониста Благоjче Андонов се гаври:


20) Др. Петар Поповски – Македонците во Индонезија пред 500 000 години

https://www.youtube.com/watch?v=jl4bMfdPoJQ

Това има ли нужда изобщо да се коментира?


21) Македонизмът срещу света:


22) Македонистите продължават да не знаят, че истинското име на „техния“ държавен герой Гоце Делчев е ГЕОРГИ Николов Делчев, Гоце е само умалително наименование на Георги:

Македонисткият ужас продължава:

23) Какво им се иска на македонистите, а какво всъщност било…

Македонистската Уикипедия за Иван Каранджулов от Прилеп – „Националност: македонец“.

И самият Иван Каранджулов, 1919 г.: “Изгонването от отечеството се окачествява от френския кодекс като „опозоряваще“. Той го предвижда само за големите престъпления. Това наказание се налага сега на македонците само защото са българи…”

Източник: “Писмо до конференцията“, публикуваво във в-к “Македония. Орган на изпълнителния комитет на македонските братства“, год. I, бр. 8, София, 24 декември 1919 година

24) Нивото на македонистката академична общност:

Тања Каракамишева e сърбо-македонистка, “Редовен професор на катедрата по Уставно право и политика” с над 23 000 последователа във Фейсбук. На 20 януари 2022 година тя побликува следната снимка с ироничния коментар „Чекај, чекај, што пишува?“:

Няма да коментираме абсурдността на снимка и твърденията в нея – в България през 1976 г. имало само 334 000 българи… Дума и няма да обелим за факта, че “професорка” публикува снимка/документ без да каже от къде е източника, какъв е контекста и т.н. – така както подобова на един себеуважаващ се научен работник. По-скоро ще поздравим професорката: тя е открила нова националност: точно под „македонци“, може да видите, че пише и за два милиона „тракийци“! Честито професорка, вие ще останете в историята като откривател на нова националност! Или по-скоро като човек демонстриращ нивото на македонистката акдемична общност в пост-югославска Р. С. Македония…

25) Дебилизма на македонизма представен ни от @pako10o


Песента на Пърличев в Библиотека Струмски.

Оригиналния туйт на сърбо-македониста, който не е прочел и една македонска книга в живота си, но плюе по българите и “бугарофилите”.

Интервюто с македонския духовник.

Последствията от това да разобличиш дебилизма на средностатистическия македонист:

26) Сърбо-македонистите от @Patrioticlub питат обикновени македонци “Колку си ја познават историјата?” с въпроса “Що значи тмро?”

Само дето в историята няма такава организация като “тмро“, а имаме тмОро, О за Одринско – тайна македоно-ОДРИНСКА революционна организация. Толкова си я “познават историjта” македонистите, а защо толкова усърдно бягат като сърбин от XI пехотна македонска дивизия в 1916 г. при споменаването на думата ОДРИНСКО в тмОро и вмОро може да разберете от статията ни “Трите постулата на македонизма за Илинденското възстание и как македонистите лъжат за възстанието в Одринска Тракия“.


27) Ново 20 – защо „етничките македонци“ братя Миладинови си озаглавили сборника „Български народни песни“ или какво точно значело българин…

28) Как реагира македонист когато му покажат фалшификат от Р. С. Македония

29) Единственият коментар тук: хахахаххахахахахахаха

30) Класически македонистки автогол:

Македонист се опитва да се подиграе на България (защо?!) като показва ГЕОГРАФСКА карта на Балканите:

Внушението, което македонистите винаги се опитват да направят е следното: „етничка“ Македония постоела отсекогаш. За да докажат това внушение македонистите, често показват географски карти, с римски провинции и т.н. на които има изписано “Македония”. С други думи до ден днешен македонистите не правят разлика между държава и географска област или провинция…

Топ кретенът на Македониjа Миленко Неделковски показва карта на Римски провинции на Балканите:

31) Математика и „логика“ по македонистки…

В македонистката Уикипедия статия „Егзархиска групација во Македонија“ четем за лошата Българска екзархия:

Егзархијата активно учествувала со уништување на македонскиот идентитет и да го бугаризира населението.

Да видим сега невероятните логически и математически умения на сърбо-македонистите писали този водевил:

Според македонистката логика „Еден од првите Македонци противници [на Екзархията] биле браќата Миладиновци“ – в същото време те събирали и издали „Народни песни за Македонци Егзархисти“…

Тоест, хем се борим против Екзархията, хем работим за нейните хора – македонците екзархисти. Интересна „логика“, която и без това няма как да сработи поради една проста причина наречена математика.

Пак в статията писана от някой македонистки академик-професор-хидро-инжинер научаваме, че „Првите Македонци Егзархисти се појавиле околу 1870 кога била создадена Бугарската егзархија“.

1870 година.

После четем за „Народни песни за Македонци Егзархисти од Браќа Миладиновци од 1861 година“.

1861 година.

И накрая отново да повторим, че според македонизма „Еден од првите Македонци противници [на Екзархията] биле браќата Миладиновци“.

За справка – братя Миладинови загиват трагично през 1862 година.

1862 година.

Македонистите ще ни обяснят как големите противници на Българската Екзархия братя Миладинови, които издават сборника си посветен на „македонци екзархисти“ 1861 година и загиват на следната 1862 година са успели да се борят срещу Екзахията създадена 8 години по-късно през 1870 година…

Ние българите искаме македонистите да спрат да фалшифицират историята. А то излиза, че проблема е мултидисциплинарен – покрай историята и математиката, логиката и географията (виж №30 в статията тук) също им куцало на македонистите…


32) Типичен пример за македонистко незнание водещо до шизофренично поведение

„Вождот“ е македонистки анонимен Туйтър профил. Ако го прегледате ще видите постове с про-сръбска и анти-българска македонистка пропаганда.

Погледнете обаче по-внимателно и ще забележите още нещо интересно:

Покрай символа на македонизма – Звездата на Вергина, македониста си е сложил за профилна снимка потрет на войводата Ангел Андреев от с. Рудари, Преспанско, Егейска Македония. А какво носи на главата си този ВМОРО войвода? Познахте – българския национален герб с изписано на него българското национално мото: Съединението прави силата:

Съединението на българите от Мизия, Тракия и Македония. Но за македонисти като „Вождот“ е нужно съединение на трите му мозъчни клетки, за да разбере, че преди да хули България и да величае сръбския македонизъм е нужно да седне и прочете 2-3 книги на македонски войводи. Иначе поведението му прилича на шизофрения: че псувам българите, но ще славя техните войводи…

За да стане шизофренията пълна, същия македонист ще публикува и следния пост:

За него ще напише: “The Geographical Journal Vol. XXVIII, July-December 1906: Macedonians are only Macedonians, not Serbs or Bulgars.”

Ако се загледате по-хубаво в текста обаче, ще видите 3-4 изречения преди това, че тези заключения са на “the learned Servian proffesor Cvijch”… С други думи македонистът Вождот пропагандира сръбски теории за македонското население – самите македонски дейци се борят срещу тези сръбски теории на сърбите Цвийч, Белич и Новакович

Да заключим:
Определяш се като етнически македонец, който слави македонски войводи. Псуваш българите, които са ти били врагове. В същото време пропагандираш македонски войводи, които гордо носят българския национален герб на главата си – герба на същите тези българи, които псуваш. Пак по същото време пропагандираш и сръбския македонизъм, срещу който тези македонски войводи се борят…

Абсолютна, 100%-ва шизофрения, източник на феномена наречен „криза на идентитетот“.


33) Когато не можеш да приемеш, че македонските дейци са се самоопределяли за българи по националност и са се борели за българщината си измисляш и такива теории…

Македонист вижда молбата до Народното събрание на България на ВМОРО революционера и доброволец в Българската армия Наум Руков от с. Косинец, Костурско, Егейска Македония. В нея македонския герой описва по един невероятен начин своята българска националност и дългогодишната си борба за българщина.

Македонистът @ljubetwit като повечето македонисти от 1945 г. до ден днешен е индоктриниран от сръбския македонизъм в теорията, че македонските дейци като Наум Руков са „етнички македонци немащи нищо заедничко со бугарите кои са фашисти, татари и окупатори на Македониjа“.

Тъй като македонистките теории в които е индоктриниран @ljubetwit противоречат на историческите документи като този на Наум Руков, македониста има само един изход: да си намерия обяснение, оправдание, теория. И неговото обяснение е феноменално:

Имало два вида българщина: правилна и грешна. Македонските дейци като Наум Руков очевидно би трябвало да са изповядвали „грешната“ българщина, та да се самоопределят по такъв силен начин за български националисти….

Същия този македонист в друго свои постове ни убеждаваше как половината от населението на днешна Македония нямало националност, защото били комунисти, а комунистите като видни интернационалисти не признавали националности, както и че „етничките македонци“ били негирани (отричани) и преследвани още в Римската империя….

Да повторим за 100-тен път! Проблема са македонизма не е исторически, историята е ясна, проблема е психологически! Не трябва да има българо-македонска историческа комисия съставена само от историци, в нея трябва да има и психолози, които да направят стратегия как на индоктринирани типове като @ljubetwit да им се обясни, че са ги лъгали и подвеждали за националността на македонските дейци!


34) Невероятна македонистка комплексарщина – българите си „присвоявали“ шопската салата

Поредната невероятна македонистка комплексарщина показваща нивото на журналистиката и тоталното непознаване на география, етнография и история от страна на сърбо-македонистите в Р. С. Македония.

В своята гениална статия „Македонците, Србите и Бугарите се тепаат за неа, но – шопската салата и нејзиното име потекнуваат од друг народ“ сърбо-македонистите от вестник „Вечер“избиват рибата с простотиите си: първо твърдят, че съществувало в миналото „шопска народност“ изобретила прочутата шопска салата, а след това обвиняват българите, че, забележете: „денес Бугарите најмногу ја присвојуваат како свое јадење“ – все пак това е сърбо-македонисткия наратив, българите са крадци на история, музика, култура, сега вече са обвинени, че крадат и салати…. Като доказателство за обвинението си сърбо-македонистите от вестник „Вечер“ дават следващия трагикомичен пасаж:

„А што се однесува до шопската салата, денес Бугарите најмногу ја присвојуваат како свое јадење, иако на југот и југоистокот на Србија, особено во Босилеградскиот регион, ќе ви кажат дека оваа позната салата потекнува од нивната земја.“

С други думи сърбо-македонистите от „Вечер“ верни на сърбоманщината си обвиняват България в кражба на шопската салата и обясняват, че истинската родина на това кулинарно произведение е, разбира се, Сърбия, и забележете – района на Босилеград… В опита си да угодят на белградските си господари, македонистите от „Вечер“ са забравили да направят кратка справка в интернет от която щяха да научат, че Босилеградско е българско етническо землище предадено на Сърбия заради Ньойския договор и до ден днешен там живеят етнически българи, нещо което дори съвременната сръбска държава не отрича… До това води сляпото следване на македонизма – тотален смях! 6,389 Прочетена,  1 Видяна днес

Privacy Policy