Избери тема

Блаже Миневски е един от най-дейните фалшификатори и манипулатори на българската история от Македония. В поредица от статии ще покажем някои от най-популярните му фалшификации, но като за начало нека покажем само за какъв подлец става на въпрос:

В македонистката си статия „Наредба за конфискација на значките со натписот „Независна Македонија“!“ публикувана на 13.04.2019 г. на сайта на вестник „Нова Македониjа“ бЛаже Миневски се опитва да ни обеди как

Бугарската фашистичка власт за време на Втората светска војна веројатно заменила дел од значките на кои пишувало „Независна Македонија“ со значки на кои веројатно пишувало „Целокупна Б’лгарија“, но македонското чувство и борбата за македонска независност секако не можат да се избришат со декрет и циркуларно писмо.

След това Миневски, за да ни убеди в “македонското чувство” ще ни даде пример със знамена и печати на македонски революционери. По едно време даже ще напише следната уникална глупост за знамето на Охридските въстаници на войводата Христо Узунов от Илинден 1903 година:

Да видим сега и въпросното Охридско знаме, което Миневски случайно е забравил да ни покаже в статията си:

Прав сте господин Миневски, на знамето „не пишува Бугарија туку Македонија“ (може би, защото въстанието е в Македония, а не в България, глупако!)

Но покрай подробното ви описание на знамето май сте забравили и да поясните кои са трите цвята изобразени на знамето, което девойката вее? Коя нация използва тези три цвята за свое национално обозначаване и защо македонските въстаници са ги сложили на революционното си знаме? Що не са се сетили да сложат звездата на Вергина, а слагат бяло, зелено и червено?

Може би не знаете?

Може би сте забравили да ни поясните?

Може би сте македонист и като такъв трябва да отричате до дупка българската национална принадлежност на македонските революционери?

Или може би сте просто далтонист?

 1,046 Прочетена,  1 Видяна днес

Privacy Policy