Избери тема

Исторически македонистки признания за националността на ВМОРО войводи:

Въпреки, че много македонисти притиснати от интернет и свободния достъп до информация и исторически документи и книги вече признават българското национално самоопределение на македонските герои, днес, македонистите-историчари от македоно-българската историческа комисия настояват за “мултиперспективност”. (“Ни треба пристапот на мултиперспективност, во кој ќе се почитуваат различните наративи, а не да се наметнуваат” – Драги Мултиперспективността Ѓоргиев в модерната 2020 година)

Тоест, в българските учебници да пише “Тодор Александров е българин, който в Македония се смята за етнически македонец“, а в македонските да пише “Тодор Александров е македонец, който в България се смята за етнически българин“.

Според македонистите няма абсолютно никакво значение като какъв САМ се е самоопределял Тодор Александров и останалите македонски дейци. Все пак сме 21 век, трябва да сме “модерни” и в историята, тя е дисциплина, която допуска “мултиперспективност“.

На гения Драги Геогиев, македонистът от комисията, който напира българската страна да приеме този “модерен подход” ще кажем следното:

ОК, Драги, ще приемем твоята идея в деня, в който ти приемеш да бъдеш представян на международни конференции като “Аз съм Драги Георгиев, който съм македонец в Македония и българин в България. Също така моите деца са етнически македончета в Македония и българчета в България”.

Когато ти си ОК да се представяш по този малоумен начин, тогава и ние ще сме ОК, да приемем твоята “мултиперспективност“, която не зачита националното самоопределение на македонските герои, които те САМИТЕ са си дали на себе си.

П.С. Официалната държавна българска позиция не отрича правото на самоопределение на днешните македонци. Според българската държава днешните жители на Р. С. Македония могат да се наричат по начин, който желаят – ако се чувстват като етнически македонци, то те са си такива. В този ред на мисли нека дадем дефиницията за лицемерие в 21 век ала македонистки историчар / политик:
Во 21 век никоj нема право да ни оспорува македонскиот етнички индентитет.
Фала дека ни го почитувате.
А сега остаjте ни да ви кажиме каков етнички македонец бил Тодор Александров / Даме Груев / Гоце Делчев. Ништо, че они сами кажали дека са бугари от Македониjа, ние сега ке ви кажем всушност какви били они…

Още македонистки признания ТУК.


Ако желаете да подкрепите разкриването на още подобни македонистки фалшификации или искате да дарите средства за закупуване на книги писани от македонски дейци, които да качим в Библиотека Струмски – може да го направите на Paypal info@strumski.com

 2,210 Прочетена,  1 Видяна днес

Privacy Policy