Избери тема

Според македонски източници Свето Тоевски од Тетово, е самостоен научен истражувач и политиколог – лингвист, како и независен новинар – социополитички и економски аналитичар и колумнист.

Според наши наблюдения това е един изпълнен с омраза към България и българите сърбоман, 100%-ов последовател на сръбската идеология на македонизма и отявлен фалшификатор и лъжец стане ли въпрос за македонска история и в частност за историята на македонските българи.

Вече ви показахме как в 21 век този македонист отрича правото на самоопределение на цял един народ – българите от Македония, които според него не съществували. С тези си признания Свето просто си заслужи да бъде увековечен за вечен срам като нео-фашист и нацист в статията ни Съвременният фашизъм на македонистите от Р. С. Македониjа. Ще игнорираме и омразата му към България и българите, която блика във всяка втора статия публикувана в македонистката медия Експрес мк. В тази статия ще се занимаем с една нагла, изключително възмущаваща историческа фалшификация, която Тоевски наскоро публикува именно във въпросната медия.

Преди да я прочетете предупреждаваме, че е възможно да бъдете изключително възмутени и докарани до бяс след като разберете за какво точно лъже този човек, който дори не може да се нарече и човек – за homo sapiens-a са присъщи качества като етика и морал, капчица от които няма да намерите в това жалко подобие на човешко същество наречено Свето Тоевски.

Призоваваме българската държава да повдигне обвинения против този фалшификатор! Гаврата, която той върши с паметта на стотици зверски убити българи не може да бъде подмината с лека ръка!

Да видим за какво става въпрос:

През месец юли 1913 година в град Сер (днес Серес) намиращ се в Егейска Македония, днес Гърция се случва една огромна трагедия, която днес ни е трудно да си представим. Тогава българската и гръцката армия вече се бият помежду си в започналата Междусъюзническа война като жертва на военните действия стават и много хора от мирното население, което е съставено главно от българи, гърци и турци. Коя армия е избивала коя част от мирно население е описано в международно признатия документ познат като Carnegie Report или с официалното име Report of the International Commission to Inquire into the Causes and Conduct of the Balkan Wars, известен на български език като Карнегиевата анкета, Доклад на международната комисия за разследване причините и провеждането на Балканските войни:

Този документ не е отричан дори от македонистите – те го признават, като единственото нещо което правят с него е да го …фалшифицират. Вече ви показахме един такъв случай на македонистка фалшификация на документа, сега е време да видим втора такава фалшификация, като фашлификатора е, познахте, сърбо-македонистът Свето Тоевски.

На 11 юли 2023 г. в македонисткия портал Експрес МК – читаj вистина македонистът Свето Тоевски решава да ни разкаже “вистината” за въпросната трагедия случила се в Серес преди 110 години.

Още от заглавието на статията фалшификаторът Свето Тоевски ще започне да лъже при това цели 2 пъти: “Чудовишниот грчко-бугарски масакр во Сер 1913 – дел од геноцидот во Егејска Македонија, за да ја снема „гнасната славофонска раса“”

За да разберете кои са двете лъжи още от заглавието както и всички останали неистини в статията, нека ги минем една след друга, една по една да бъдат документирани, за да може един ден българската държава да ги използва като доказателство при един съдебен процес срещу този безморален фалшификатор сърбо-македониста Свето Тоевски!

Македонистът описва главно две трагедии: избиването на над 250 човека в серската женска гимназия и преследването и избиването на мирно население из серските села документирано в заловени писма на гръцки войници.

Лъжа №1 на фалшификатора Свето Тоевски: в серската женска гимназия били избити (етнички) МАКЕДОНЦИ:

Четеме и не верваме:
“Секој грчки војник колел по 14 Македонци на ден”
“Според Kарнегиевата комисија, Грците од 7 до 11 јули 1913 година во серското женско училиште спровеле масакр врз Македонците.”

Както виждате югославската комунистическа останка Свето Тоевски се надява, че както е било в Югославия така ще е и днес, в 21 век – няма да има начин източниците, които цитира в своите исторически “изследвания” да бъдат проверявани. Глупакът му с глупаците се позовава на Карнегиевата анкета и само с 3 клика на мишката стигаме до оригинала на документа и частта за колежа в серската гимназия: на страници от 83 до 92 четем какво всъщност пише в оригинала на Карнегиевата анкета:

  • населението на града и околността се състои от българи, гърци, турци и евреи. Следа от етничките македонци на Свето нема:
  • Главната цел на гръция ахиепископ и гръцките милиции в Серес била да изловят българското население от Серес и околните села
  • Въоръжени гърци ходели от къща на къща заплашвайки българите и всеки който им помага
  • След като били изловени единствения въпрос, който гърците задавали на хванатите хора бил “Българин ли си?”
  • Заловените били откарани в местната гръцка женска гимназия. На брой били към 200-250 българи
  • Планът на техните пазители гърци бил да ги избият на групички, водейки ги на втория етаж на гимназията
  • Сред затворниците имало няколко хванати български войника, един местен българин известен с това, че е помагал на българските банди (ВМОРО), четири жени и мнозинство от безобидни селяни и търговци, чиято единствена вина е че са били българи…:

Представете си сега (или най-добре прочетете) как тези 250 невини и нещастни българи биват брутално изклани един по един в продължение на няколко дена. Единственото им прегрешение, е че са българи родени в градове и села, които гърците искат да владеят.

Представете си сега (или най-добре прочете) как 110 години по-късно един сърбоман на име Свето Тоевски ще се изгаври с паметта на тези български светци като им отрече и смени националността – не само човекоподобния индивид Тоевски ще смени жертвите от българи на “етнички” македонци, но и ще обвини Българската армия в убийството на тези мирни хора!!! Може ли да има по-голяма гавра с такава историческа трагедия!? Да видим:

Лъжа №2 на македонистът Свето Тоевски: не само Гръцката, но и БЪЛГАРСКАТА (?!?!) армия избила заложниците в серската гимназия:

Значи гнусният фалшификатор Тоевски първо излъга, че гръцката армия избивала етнички македонци, а не българи. За да направи лъжата си още по-скандална и гнусна това подобие на човек (не е човек, защото няма морал и етика) ще излъже, че в убийството на заложниците в гимназията участвала и Българската армия! Тоест, българи убили свои българи, ама видите ли, не, сега ще ви излъжем, че българите убили етнички македонци – двойна лъжа – нито е имало етнички македонци в гимназията, нито българската армия е участвала в убийството им!

Ето ви я лъжата:

Клането (Масакар) бил “грчко-бугарски“:

Клането го извършили първо гърците, а после, видите ли и българите:

“…за масакрот, кој го извршиле првин Грците, а потоа и Бугарите во Женското училиште во овој македонски град…”

Как станала “българската” част на клането? След като гърците изклали повечето “македонци” накрая останали 60-70 живи. Манипулаторът Тоевски ще направи внушение, че те били доубити от идващата Българска армия, все пак нали това е “грчко-бугарски” масакар, който “кој го извршиле првин Грците, а потоа и Бугарите“:

На 11 јули 1913 година, кога бугарски сили почнале напад на Сер, во училиштето имало уште 60-70 живи цивили. По тој напад само 10 од нив успеале да го преживеат, затоа што ранетите паднале меѓу труповите.

Видяхме гнусните лъжи на Товески, сега да видим истината документирана в Карнегиевата анкета:

На 11 юли Българската войска влиза в Серес. Според Карнегиевата анкета по това време в серската женска гимназия имало останали живи 60-70 българи, а не етнички македонци както ЛЪЖЕ Тоевски. Тъмничарите – гръцките пазители на заложниците в гимназията, разбирайки че Българската армия влиза в града “решили да довършат започната работа набързо” – или с други думи убийците са гърците тъмничари, а не както Тоевски ЛЪЖЕ – Българската армия. Последват нови кланета на гръцките пазачи над затворените 60-70 българи и накрая едвам десетина оцеляват:

И още: в началото на лъжливата си статия македонистът Свето цитира, ако си спомняте и свидетелсво на, цитат: “преживеаниот Георги Белев од Сер за масакрот, кој го извршиле првин Грците, а потоа и Бугарите во Женското училиште во овој македонски град”.

За ужас на Свето, свидетелството на въпросният Георги Белев е публикувано в Карнегиевата анкета, на страници 318-320. Спомените на Белев са наистина брутални и тежки за четене, тъй като съдържат описание в детайли на последните мигове на убите 60-70 останали живи затворници. Белев пише, че убийствата започнали, когато гръцките пазачи разбрали, че НАШАТА – цитат от Белев, БЪЛГАРСКА армия влиза в града:

Значи какво имаме: гръцките пазачи избиват заложниците българи, защото НАШАТА – на свидетеля и заложник Георги Белев БЪЛГАРСКА армия влиза в Серес и гърците бързат да довършат започнатото – изколването на българите затворени в гимназията.

Свето Тоевски ни казва, обаче че в гимназията били затворени десетки “етнички” македонци като въпросният Георги Белев, македонци, които били избите от ЧУЖДАТА им Българска армия.

Ако това не е перфектния пример за лъжене, фалшифициране и манипулиране на исторически факти, то не се знае кое ще е…

За съжаление лъжецът Свето Тоевски, обаче няма да спре до тук!

По-надолу в лъжливата си статия той ще започне да цитира телеграми и писма на гръцки войници, в които те описват как те колят, познахте цивилни “етнички” македонци:

Четейки статията започваме да виждаме как Тоевски нарича “етничките” македонци и славофони и славомакедонци – той дори си позволява да “цитира” въпросните гръцки писма, в които уж пишело за тези митични “етнички” македонци/славомакедонци/славофони:

Че Тоевски е един от най-глупавите македонисти, за които сме писали статии свидетелства и факта, че умникът е посочил цели два източника, в който са публикувани оригиналите на писмата:

Първо си признава, че те са публикувани от професор Любомир Милетич от Щип:

После си признава, че гръцките писма ги има и в Карнегиевата анкета:

А когато имаме оригиналите на писмата какво правим? Познахте, с 3 клика проверяваме какво пише в тях. Проверяваме и виждаме, че Свето пак е лъгал брутално, нагло, без срам и никакъв морал…

Това е книгата на професор Милетич, където са публикувани гръцките писма: “Извадки във факсимиле от писма, намерени в пощата на 19-тия полк на VII-та гръцка дивизия, хваната от българските войски в Разлога на 14 юли 1913 г.”, София, септември 1913 година”

Впрочем, умникът Тоевски бърка писмата на гърците публикувани в горната книга с друга книга на професор Милетич “Гръцките жестокости в Македония през Гръцко-българската война“, (френския превод тук) , където са обявени “53 потресни фотографии од ужасите направени врз Македонците, кои грчките војниците ги правеле”. Дали в тези книги на Милетич има свидетелства на звества над българите или врз Македонците ще ви оставим сами да разберета като прочетете книгите – линкове към оригиналите ги имате.

От първата книга на Милетич няма да използваме цитиране на гръцките писма в оригинал поради една проста причина – вече сме го правили. Свето не е единственият сърбо-македонист, който е фалшифицирал и лъгал за тези писма – неговото другарче по любов към Сърбия и фалшифициране на македонска история – Блаже Миневски вече се е изявил по темата като нагло е фалшифицирал писмата. Наглите му лъжи са разкрити в статията ни “Изключително възмутителна македонистка лъжа с трагедия на българите от Егейска Македония“.

Вместо това за оборване лъжите на Свето ще използваме отново Карнегиевата анкета, където вече разбрахме от самия глупак Тоевски, че писмата са преведени и публикувани на английски език. Отваряме анкетата и на страници 307-315 четем за “Extras from Letters of Greek Soldiers found in the mail of the nineteenth regiment of the Greek seventh division, captured by the Bulgarians in the region of Razlog“:

Да видим само няколко от лъжите на Свето и оригиналите на писмата:

Свето вели: “Во писмото трет грчки војник изнесува: „Селата, во кои нема Грци, ги гориме до темел, за да не може одново да никне таа гнасна славофонска раса.“”

В оригинала обаче гръцкият войник пише: “Където имаше българско село ние го изгорихме, за да може тази мръсна българска раса да не се появи отново там.”

Забележете само какви флинтифлюшки прави този нещастник Свето само и само да си прокара фалшификацията: от оригиналното “Където имаше БЪЛГАРСКО село” той ще направи “Селата, во кои нема Грци“, от оригиналното БЪЛГАРСКА РАСА той ще измисли новата националност “славофонска раса“.

Питаме тука македонците – ОК ли сте Свето така да ви ЛАЖЕ?

Продължаваме:

Свето на кой истината НЕ му е света пак ще излъже:
“Еден од грчките војници во свое писмо сето тоа што се прави на теренот го споредува со касапница: „Ова што го правиме со славофоните е касапница; нема нивно село, или град, кој не е изгорен.“”

В оригинала друго пише – няма новата националност измислена от Свето “славофони”, но има българи:

“Невъзможно е да ти опиша как се отнасяме с българите. Дори със селяните – касапница е – няма град или село, което да се надява, че ще бъде пощадено от изгаряне.”

Свето твърди, че гръцкия крал заповядал да се изгарят “славофонските села“:

По заповед на кралот ги палиме сите славофонски села; ги силувавме сите млади момички што ги фативме. – пишува еден од војниците на кралот.”

Каква грозна лъжа – селата са БЪЛГАРСКИ, Свето, БЪЛГАРСКИ:

Свето ще цитира един гръцки войник, който казва, че от 1200 затворници са останали живи само 41:

“Така еден од војниците со своето писмо вели: „Од 1200 заробеници, кои ги заробивме кај Нигрита, не останаа повеќе од 41 во затворот.“”

Но Свето няма да каже, че тези 1200 затворници са били българи:

Забeлежете каква гавра с брутално убитите българи ще си направи Свето със следната лъжа:

“Друг ладнокрвно ќе напише: „Во селото Броди фативме пет славофони со една мома од Сер. Ги атворивме во една визба. Девојката ја убивме без мачење, а мажите многу ги мачевме, живи им ги извадивме очите.“”

Оригиналът:

Горките петима българи, на които гръцките войници им извадили очите преди да бъдат убити 110 години по-късно ще бъдат лишени и от националността си заради, която са убити – от българи те ще станат на “пет славофони” в гаврата на този подчовек Свето Тоевски…

Свето отново ще говори за “македонци” и “славофони“:

“Следното писмо цитирано и во францускиот превод, потврдува дека дека грчките војници не ги сметале Македонците како луѓе: „Каде што ќе најдеме еден или двајца славофони, веднаш ги убиваме како врапчиња“.”

Но в оригинала пише само за българи:

Сега да се върнем на заглавието, за което казахме, че има 2 лъжи: значи нямаме “гръцко-българско колене“, а само гръцко, и то не е върху “славофонската раса“, а върху българите.

Обърнете внимание само за каква подла манипулация става на въпрос!

Свето промива мозъците на обикновените македонци лъжейки ги, че през юли 1913 г. лошите българи заедно с гърците са избивали “етнички” македонци.

Четейки оригиналите на документите, на които уж Свето се позовава разбираме, че всъщност гърците са вършели кланета, и то не над “етнички” македонци, а над българите!

За Свето истината не е света – той трябва да хвърли вина и върху българите, като си измисли, че те са клали “етнички” македонци. Той това ще го каже не само в заглавието на лъжливата си статия, но и в заключението:

Естествено, ако се чудите защо сръбската армия не е спомената в зверствата над Световите македонци, а само българите и гърците са виновни, то вече трябва да ви е ясно – Свето е СЪРБО-македонист, на него Сърбия му е света и мила, тя му е създала неговата националност “славофон/етнички македонец” и затова той защитава своя създател Сърбия. Македонските дейци постоянно говорят за опасностите на сръбския македонизъм и не трябва да ни учудва, че след 1944 г. когато този македонизъм е официализиран той дава резултати в лицето на типове като Свето.

По-лошото, е че и обикновени македонци се връзват на тази анти-българска пропаганда и откровени лъжи и исторически фалшификации. Да видим само част от коментарите на обикновени македонци под Фейсбук статията на македонисткия портал Експрес:

Македонецът и явно македонист Dime Mladenovski ще ни обяснява за “За злоделата на бугарската фешистичка хорда која дивееше и се изживуваше врз невиното Македонско становништво никој не одговараше пред меѓународнит суд.”

Друг македонец и македонист на име Tome Stojanov ще ни обясни, че “Тоа го правеле само затоа што славофоните биле Македонци.”

За да бъде трагикомедията пълна македонката и македонистка Zorka Gjakovska ще ни обясни, че “А ЕВРОПА АНГЛИЈА АМЕРИКА ГИ НЕМАТ ОВИЕ ФАКТИ И СОЗНАНИЈА??????!!!!!” без да осъзнава, че историческите свидетелства, които Свето Тоевски цитира и фалшифицира се намират в международно признат документ – Карнегиевата анкета, с който Европа, Англия и Америка отдавна са запознати… (Боже, за каква ирония и необразованост става на въпрос!!!)

Но не са виновни тези обикновени македонци – те просто са жертва на македонистката пропаганда и отделно са природно мързеливи нямащи в себе си и капка любопитство да проверят какво по дяволите пише в оригиналните документи като Карнегиевата анкета или в книгите и статиите на македонските дейци.

Виновен е Свето Тоевски и такива фалшификатори като него, които си мислят, че сме 1980 г. в комунистическа Югославия, където подобни лъжи можеха и да минат, но не осъзнават, че днес вече имаме анти-отровата за лъжата наречена македонизъм и тази анти-отрова се нарича ИНТЕРНЕТ и свободен достъп до информация!

Виновна е и българската държава, която не е завела досега нито едно дело в някой международен съд срещу подобни фалшификатори на българската история като този Свето.

Представете си само за каква брутална гавра с памета на тези българи става на въпрос!

Свето, как спиш ти вечер като знаеш, че си се подиграл и изгаврил с паметта на над 250 брутално изклани българи в серската женска гимназия?

Какво достойство имаш ти като знаеш, че излъга за съдържанието на писмата на гръцките войници, в които те си признават как избиват българи, а не твои сънародници – етничките македонци?

Къде ти е морала жертвите – българите, да ги обявяваш за палачи и извършители на геноцид срещу “етничките македонци”, които никъде не се споменават в документа за който най-нагло лъжеш?

Не те ли срам пред твоите сънародници – македонците, които ще прочетат тази статия и ще разберат как си ги лъгал и настройвал с омраза против българите?

Който иска да зададе тези въпроси на Свето Тоевски нека пиша на неговите покровители от Експрес и да ги пита как могат да толерират такъв фалшификатор и манипулатор да пише за сайта им. Ние нашата работа си я свършихме – фалшификацията на Тоевски е документирана и ще остане за вечен срам на хората подкрепящи сръбския македонизъм.


Ако желаете да подкрепите разкриването на македонистки фалшификации или искате да дарите средства за закупуване на книги писани от македонски дейци, които да качим в Библиотека Струмски – може да го направите на Paypal info@strumski.com

 2,484 Прочетена,  2 Видяна днес

Privacy Policy