Избери тема

Как може да се изстрие нещо, което го няма? Македонистите знаят и ни показват.

Книгата “Report of the International Commission to Inquire into the Causes and Conduct of the Balkan Wars” известна още и като “Карнегиевата анкета” е международен документ издаден през 1914 година от Carnegie Endowment for International Peace. Целта както се вижда от заглавието на докладът е да се документира чрез показания от очевидци и непосредствени наблюдения в опустошените райони какво точно се е случило по време на Междусъюзническата война.

На 08.10.2013 във вече несъществуващия македонистки вестник „Дневник“ излиза статия озаглавена „Како са избришани македонците?

В тази статия написана от анонимен македонист, се говори и за въпросната Карнегиева анкета. От скрийншота, който следва виждаме как автора-македонист на статията публикува статистика от докладът под наслов „БРОЈ НА ЖИТЕЛИ ВО ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА (КАРНЕГИЕВА КОМИСИЈА, 1913)“:

Значи както виждаме, според „Карнегиева комисиjа“, 1913 в „Егеjска Македониjа“ имаме 329 371 „Македонци“.

Отваряме оригинала на Карнегиевата анкета на стр. 195 и виждаме, че там пише за 329 371 “Bulgarians“:

С други думи в оригинала имаме българи, които от македонистите са представени като „македонци“ в техния фалшификат.

Тази македонистка фалшификация всъщност става и още по-нагла четейки самата статия. В нея македонистът сътворил фалшификата с цялата си сърбо-македонистка наглост пита гърците (статията е насочена против гърците понеже се говори за Егейска Македония):

Сега сакам да ги прашам Грците: Kаде исчезнаа стотиците илјади Македонци избројани во независниот попис во 1904 и во 1913 година и што стана со нив во подоцнежните пописи? Kако е можно, со еден удар на калем, да се поништат стотици илјади луѓе?

При положение, че се вижда как авторът ЛЪЖЕ сега е наш ред да питаме:

Сега сакам да ви прашаме господин македонисте: Kаде исчезнаа стотиците илјади Бугари избројани во независниот попис во 1913 година и што стана со нив во подоцнежните пописи? Kако е можно, со еден удар на калем, да се поништат стотици илјади луѓе?

И още:

Вие цитирате Карнегиевата анкета и очевидно я фалшифицирате! Къде е тежеста и легитимността на вашия въпрос след като е ясно, че се позовавате на документ, който най-нагло фалшифицирате?! Че после и претенции даже си позволявате! Наглост на наглостите, значи!

Македонистът пита в заглавието на статията си къде са избришани (сръбска дума за изстрили) македонците от преброяванията на населението. А в самите документи пише за българи, не за македонци. Е сега въпросът на въпросите: как може да се изстрие нещо, което го нямало като за начало?

Македонците питат, македонистите да отговорят.


Ако желаете да подкрепите разкриването на още подобни македонистки фалшификации или искате да дарите средства за закупуване на книги писани от македонски дейци, които да качим в Библиотека Струмски – може да го направите на Paypal info@strumski.com

 2,517 Прочетена,  3 Видяна днес

Privacy Policy