Избери тема

Типичен пример за промиване на мозъци в Р. Македония, 21-ви век, когато все още сърбо-македонизма е официалната иделогия в Македония. Предаването е Црвена линија/crvena linija от 10.10.2019 г. по македонската телевизия Телма. Водещата, сърбо-македонистка, чете в национален ефир обидни за българите и България постове на македонисти от социалните мрежи. Отделно зрители се включват на живо и показват тоталното си непознаване на исторически факти, с които водещата естествено се съгласява.

Ето един само кратък пример за това как на база историческа дезинформация се внушава омраза към българите и откровено се фалшифицира историята от страна на сърбо-македонисти като водещата на предаването в случая:

Зрител:
– Ова шо го прават бугарите, не може они да се покрият и себе си да се оправдаат со онова шо го стореле во Македония за време на Втората светска война. Тие са историски факти, не може тие от них да побегнат…

Водеща:
– Така.

Зрител:
– Та колко сакат да се крият и ке сакат да се крият. Ваташа, па за Струмичките студенти, ова са луге, 20 годишни деца студенти…

Водеща:
– Точно, точно.

Зрител:
– … шо са ги тие ликвидирале. Мирче Ацев и не знам таму още колкумина джелатски са убиени. Историята ова го кажуува, луге сведотоци има шо ова го кажуват и не може сега тие да велат: “А, не сте вие македонци…”

Водеща:
– Така.

Зрител:
– … ние не сме били фашистичка окупаторска войска.” Е па що били тогаш? Не били освободители да дойдат тука да я освободуват Македония.

Водеща:
– Испагя дека бугарите всущност никогаш не ни били приятели.

Разбира се, г-жо водеща сърбо-македонистке. Според сърбо-македонизма България и българите “никогаш не са ви били приятели на вас етничките македонци“. Това е факт според доктрината на македонизма. Пак според тая доктрина на македонизма единствено сърбите са ви истинските приятели, впрочем потвърдено и от зрителя, който след края на цитирания разговор тук се хвърля в хвалебствия към сръбския президент Александър Вучич – колко велик бил, как бил единствения разумен политик в региона и прочее ибрикчийство (гледайте видеото, ако не ви се вярва, след 31-ва минута е ибрикчийството на македониста спрямо господарите му сърби).

Но да се съсредоточим върху промиването на мозъци, на които водещата и зрителя са жертва и които повтаряйки в национален ефир дезинформации и откровени лъжи просто наливат вода в мелницата на скорошния разпад на лъжата наречена сърбо-македонизъм.

Според двамата сърбо-македонисти (водещата и зрителят) българите са виновни за убийствата във село Ваташа. Ето кратка информация за тези убийства:

На 16 юни 1943 година българска военна част, под командването на генерал Любен Апостолов, разстрелва край селото, при провеждана в района прочиствателна операция, 12 млади комунисти, заподозрени, че са ятаци на комунистическите партизани.

Около този случай на военно престъпление сърбо-македонистите са изградили огромна анти-българска пропаганда, разразяваща се с особена сила около националния македонистки празник 11 октомври – денят, в който уж етничките македонци се вдигнали на въстание против “бугарскиот фашистички окупатор“. В Македония съгласно масовото промиване на мозъци извършвано от сърбо-македонизма всеки знае за този прочут случай на “злостор от бугарскиот окупатор над етнички македонци – младенци“.

Това, което обаче сърбо-македонизма спестява в пропагандата си е доста интересно. Докато македонистите по телевизии, сайтове, медии настояват България да се “извини” за тези убийства, македонистите “забравят” да споменат, че разстрелите са извършени от 56-и пехотен велешки полк състоящ се от български войници от Велес и околните села – етнички македонци за македонистите; а пък заповядалият разстрела български генерал Любен Апостолов е от Крива Паланка – също „етнички македонец“ според македонизма.

Е сега кой е извършил тези убийства заради, които вие хулите българите, че чак искате и България да ви се извини? Етнически македонци от Българската армия ли са убили други етнически македонци? Или тие от армията са лоши бугари от Македония убили етнички македонци? Я дай, разяснете ни малко вашите идентитетски флинтифлюшки преди да плюете по българите, щото хора родени в Македония са натискали спусъка на пушките и човек роден в Македония е нареждал разстрела, но вие това не го коментирате, а псувате България и българите, нали?

Естествено, ако трябва да бъдем честни, едва ли тези факти са дознание на водещата и зрителя. Нищо, че тези факти вече ги пише дори и в македонистката Уикипедия за случая. Водещата и зрителя все пак са обикновени сърбо-македонисти, задоени със сърбо-македонистка пропаганда, от де време да вземат да прочетат някой и друг исторически факт.

Историческите факти явно не са силната страна на двамата сърбо-македонисти, защото в опита си да очернят българите, те ще препишат и едно убийство на пет студенти от Струмица, познахте – отново на “лошите бугарски фашистички окупатори“. От разговора по-горе виждате, че сърбо-македонистката водеща и нейния сърбо-македонист зрител говорят и за това как българите убили по джелатски начин (крайно жестоко) “Струмичките студенти, ова са луге, 20 годишни деца студенти“.

За тези, които не са запознати със случая останал в историята като “Струмишката петорка” – това са струмичани студенти, участващи в революционна група, близка до идеите на ВМРО за извоюване на политическа независимост на Македония, които на 13 август 1951 година са разстреляни без съд и присъда заради революционните си идеи от сръбската УДБА.

Така че на сърбо-македонистката водеща и нейния сърбо-македонист зрител много им се иска да препишат и тези убийства извършени от умилената им югославска УДБА на “бугарите-фашисти“, но трудно биха намерили тези “бугари-фашисти от Втората светска воjна” през 1951 г. в Струмица. Естествено, за сърбо-македонистката водеща и нейния сърбо-македонист зрител фактите не са важни – по-важно е да се плюе по българите и да се насажда в национален ефир омраза и неверни факти очернящи ги и представящи ги като “джелати” (бележка: джелат означава палач, много жесток човек – ауууу, лошите бугари, те са като “жестоки палачиии“, бързо македонци плашете децата си вечер с бугарите-джелати, че идват!)

И за финал няма да коментираме твърденията на зрителя дали бугарите са “окупатори на Македония“, след като се знае, че ВМРО беше с Българската армия, след като 1/3 от българската армия беше съставена от военни от Македония, водачите на Българската армия също бяха от Македония, а пък как населението посрещна Българската войска през 1941 година (с пушки и огън по тях или с цветя и плач от радост) – има достатъчно книги, па и видео материал всеки сам да си прецени.

Ще завършим с последното изречение от цитирания разговор, защото това просто е култово – промиването на мозъци никога не е било на толкова елементарно ниво, колкото ни демонстрита водещата сърбоманка: – Испагя дека бугарите всущност никогаш не ни били приятели.

Ами да бе госпожо, българите от ВМРО се бореха срещу вас сърбоманите в Македония, добро утро, топлата вода ли открихте туко-що?!

П.С. Впрочем някой знае ли Фейсбука на въпросната сърбо-македонистка, та да и се прати тази статия?

 1,350 Прочетена,  2 Видяна днес

Privacy Policy